Haptotherapie en Corona

Van de week is bekend geworden dat de ‘contactberoepen’ waaronder haptotherapie weer mogen starten. Volgens de richtlijnen van het RIVM mag ik ook de deuren van mijn praktijk weer openen! Ik ben erg blij dat contact in levende lijve weer mogelijk wordt gemaakt!
Om ervoor te zorgen dat de behandelingen veilig verlopen zijn er een aantal regels waar we ons aan moeten houden zolang de 1,5 m richtlijnen van toepassing zijn.

Kom alleen naar de praktijk als jezelf en mensen in je directe omgeving geen klachten hebben die gerelateerd zijn aan het Corona virus ( zoals koorts >38 C,  hoesten, verkoudheid, keelpijn, moeilijk ademen, diarree of algemeen niet lekker zijn). Indien jezelf of mensen in omgeving klachten hebben , verplaatst dan de afspraak ( kosteloos) naar een ander tijdstip.
Voor het betreden van de ruimte en bij het verlaten van de ruimte wassen we beide onze handen of desinfecteren we deze met de aanwezige handalcohol.
Ik plan tijd tussen de afspraken om alle oppervlaktes, deurklinken, materialen enz. weer schoon te maken na iedere behandeling met desinfecterend schoonmaakmiddel.
Haptonomie maakt veel gebruik van oefeningen in de ruimte en aanraking. Er zijn in de praktijk inmiddels meer materialen aanwezig om in de ruimte te kunnen werken. Ook aanraken op de bank kan en mag inmiddels weer. De richtlijnen van het RIVM zijn dat dit alles zonder extra beschermingsmaterialen mag. Ik lever echter graag maatwerk en heb mondkapjes, handschoenen en plastic schorten in de praktijk zodat we samen een passende keuze kunnen maken.
Op het matras van de bank ligt een waterdichte beschermingshoes en een hoeslaken die ik na iedere cliënt was. Het zou fijn zijn als je zelf een groot badlaken mee wilt nemen.
Bij het minste vermoeden van besmetting van mijzelf zal ik thuis blijven, je informeren en de afspraak afzeggen.

Graag tot ziens in de praktijk !