Haptotherapie

Wat is Haptotherapie?

Haptonomie gaat over voelen en contact maken met jezelf en de mensen of wereld om je heen. Alle ervaringen die je in je leven opdoet ,zowel positief als negatief, maken jou tot wie je nu bent. Deze gevoelservaringen zijn terug te vinden in je lijf, in hoe je beweegt, denkt, voelt en hoe je in relatie staat met jezelf en de wereld om je heen. Toch vertrouwen we meestal meer op ons hoofd dan op ons lichaam. Problemen in relaties met anderen, een gevoel van “niet lekker in je vel zitten”, last van je lijf, oververmoeidheid, somberheid  of paniekaanvallen kunnen dan het gevolg zijn . Je trekt je (steeds meer) terug in je hoofd en mist vitaliteit. Voelen, denken en doen zijn dan niet in balans .

Haptotherapie helpt je weer in het hier en nu te leren voelen. Door hier tijd en aandacht aan te besteden, helpt dat om je meer bewust te worden hoe je nu in het leven staat. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met situaties die voor jou spannend of lastig zijn. Bewust worden van gevoelens en het leren begrijpen van signalen van je lichaam, geven je meer ruimte om je af te vragen wil ik dit zo wel ? En zo niet wat wil ik dan wel? Wat kan wel en wat kan niet?  

Het voordeel van haptotherapie is dat het heel praktisch en direct is. Je kunt meteen aan den lijve ervaren wat je doet of zien waar je, soms letterlijk, staat .  

Haptotherapie kan vaak ook gecombineerd worden met andere (psycho-)therapieën. Een voorwaarde hiervoor is wel dat beide therapeuten op de hoogte zijn.

 Lees hier voor wie haptotherapie geschikt is… 

 Algemene gegevens
KVK nummer : 75103788

AGB code praktijk: 90-068123
Persoonlijke AGB Code: 90-109116
Lidnummer VVH: 830 A

 Liane Besselink
 GZ-Haptotherapeute
Telefoonnummer: 06-11844389
info@haptotherapie-lianebesselink.nl